Error

Vi har enorma internetproblem just nu och kommer antagligen att ha det langt fram over. Internetcafeer here we come!

Visste du att, det pa hindi finns tre ord for hoger, varav ett ocksa betyder rakt fram?

Visste du att, utanfor varat hus finns en grand dar folk bajsar kissar och dumpar allt skrap dom har och sedan branner upp det nar hogarna blir for stora? Lukten av brinnande avforing var en ny doft for oss nar vi kom hit. Men vi gillar verkligen brasorna pa kvallarna, dock har vi inte grillat over dem an.

Visste du att, av alla platser asnor kan valja att sova pa, valjer de nastan alltid i mitten av en hogtraffikerad vag staende upp?

Visste du att, vi ater en lyxmaltid pa flera ratter, pa en fin resturang for under 25 kronor?

Visste du att, ibland satter man sig i en rickshaw och blir bemott av en tung fet bas och indisk bollywoodtrance hela vagen hem och att ha fingrarna i oronen inte hjalper?

Visste du att, vi traffade en "rickshaw driver" som bad om att fa bli varan privata forare, som vi bara kunde ringa nar vi ville, men som svarade aldrig i telefonen efter det?

Visste du att, nar man bor i Solapur upptacker man helt nya platser pa ens kropp att svettas pa?

Visste du att, indier dansar nar de gar pa bio? Dom kan inte halla sig nar bollywoodmusik drar igang.

Visste du att, tagen i indien tar "trasmak i baken" till helt nya hojder och att Joel aldrig klagar over det och att han alskar det?

Visste du att, Joel och Jonathan har en traningsperiod i chilli-atning? De tanker utmana den legendariska chilliataren Steven David i gron-chilli-atning.

Visste du att, vi hittat ett kvarter vi kallar "Donkey block" pagrund av den hoga asnedensiteten. Vi trivs dar.

Kryddnytt

Ja då var vi tillbaka från vår glassiga vecka i Goa. Vi fick vara med om vårat första bad sen vi kom hit. Då räknar vi inte med de bad i svett vi haft dagligen. Vi hade en kanonvecka tillsammans med två tanter från vår hemstad. Mycket angenämt och gemytligt. Nu är det vardag igen och imorgon väntar ett par timmar på lastbilen och sen en massa borrning av hål ute på landsbygden. Idag var samma sak på schemat men en viljestark byledare och ett bymöte satte stopp för våra planer och dagen tillringades ännu en gång i svett och väntan.
Nya tag imorn och lite grovjobb igen!
Här kommer nattens Kryddnytt:




Curr(y)ent place: Bajs&kissgränd - Hemma från goa Goa
Now playing: Kent - Vy från ett Curryslott
Curr(y)ent health status: Trötta, pigga och bruna för att vara oss.


// Curry of the Caribbean

Till havs

Nu var det dags för oss att åka till västkusten och njuta av vårt första bad efter en och en halv månads konstant svettande. Vi har siktat in oss på Goa och en hel hög med köttbullar och all annan svenskliknande mat man kan hitta där. Här får ni lite random bilder att kolla på så ni inte saknar oss, hörs om tio dagar!


Möblera med stil!

Dags för en liten inblick i vårt indiska liv igen.
I torsdags blev vi inbjudna till 103års-jubileum på hostelet här intill. Glada i hågen traskade vi iförda våra vackra Sverigetröjor bort mot festligheterna. Dagen började starkt med en fotbolls"match" då vi sprang runt som yra höns tillsammans med friskt sparkande indier. Fotboll är inte någon direkt stor sport här nere och det kunde man ana.. 
Vi fortsatte i högt tempo med nästa aktivitet: cricket. Och nu blev det minsann bra fart på alla hostelflickorna, stora som små. Nästan främst ledarna/lärarna som verkade ta det hela på fullt och blodigt allvar. De mindre seriösa svenska gossarna blev nästan lite skrämda och lät indierna styra dem i spelet.
Efter denna heta match var det dags för ett gäng stafetter, där vi visade prov på vår otroliga styrka när vi tog hem priset för "bäraindiskabarnstafetten". 3 barn i ett fång ett par vändor och vinsten var i hamn!
Vi fick även lära oss spelet "Throw Ball" som vi fick lära oss en, vad vi hoppas på, mindre seriös variant av. Det gick helt enkelt ut på att två lag skulle kasta en boll emellan sig utan att direkt bry sig om hur. Tappade man bollen så förlorade man ett poäng.. Ja! De två svenska fyrtornen stod mest och tittade på varandra förundrat men verkade enligt indiska hejjarop lyckas med spelet.Dagen fortsatte med Chicken Biriyani och chokladtårta samt ett filosofiskt samtal med jurist-Michael.
Som avslutning på denna magnifika dag  fick vi plantera varsitt träd på gården. Vi hade köpt varsin palm, men vi fick inte plantera endast detta utan lite allt möjlig bl.a. ett träd som indierna kallade Christmas Tree. Så vi får väl se om det står en pyntad julgran där en snöig julafton.
Helgen har varit tämligen långtråkig då vi inte haft något arbete. Men med mycket tid kan man alltid fira in oktober med massa choklad och cola, fira Gandhis födelsedag med gasoltubsträning, havregrynsgröt och actionfilm.
Man har också tid att läsa en bok, bygga ett nöjesfält och städa.
Och ja du läste rätt, vi har städat och möblerat om. (Mamma, tyvärr så är detta en talang upptäckt här nere och vi har ingen plats i ryggsäcken för att ta med den hem).

Här kommer en liten film som vi gjorde medan vi städade under en mindre arbetsam, stressig och aktiv lathelg:




RSS 2.0