Here we go

Nu sitter vi här med söndagsfikat; varsin kopp nescafé. Har precis kommit hem efter en indisk gudstjänst, man förstår ungefär lika mycket varje gång.. Det är iaf alltid bra drag i lovsången! Här kommer gårdagens dagbok så att ni får en liten inblick i hur vi har det. Det kan också tilläggas att vi igår fick varsin bukett plastblommor för vår starka insats med målarpenseln!

11/9 2010 – I rummet, som det ska vara.

Nu var det några dagar sen vi skrev här så nu är det dags igen. Det har nu börjat hända lite saker här och vi är längre inte lika tyngda av tristess. Efter mötet med Philip och hans undersåtar så fick vi ett ganska så fullt schema i hela september. Vi kommer att få göra mycket olika saker, reparera pumpar med borrteamet, hjälpa till vid olika informationsträffar om t.ex. HIV, hälsa och renhet, jordbruk osv. Kommer bli riktigt spännande! Vi har redan hunnit med att vara lite datorlärare på skolan här intill. Fick visa prov på våra enorma kunskaper inom excel. Förhoppningsvis får vi låna lite läroböcker så vi kan läsa på och sedan hålla i en egen lektion.

 

I torsdags fick vi följa med ut till södra solapur där de skulle hållas information för en kvinnogrupp. Det talades om hiv/aids och om självsparning, såklart på maharati, så man förstod inte mycket. Men en blomsterkrans och ett streck i pannan fick vi så det vara bara att se nöjd ut. Igår så tog vi ett litet eget initiativ och erbjöd oss att hjälpa till borta på ”hostelet” där vi äter. Det var en hel lekpark som skulle målas om och ett tak. Så det var bara att ta fram målarkänslan och skrida till verket, vi bjöd till och med på äkta svensk konst à la Blomstervägen. Och vilket mästerverk det blev! Finns bilder på detta.

 

Taket gick också bra att måla, även om vi knäckte 4-5 tegelpannor och joppe stoppade ner sitt ben genom taket. Målandet av mittpartiet fick vi överlåta till en liten lättare indiepojk eftersom två köttklumpar från Sverige antagligen skulle förstört ännu mer. Men efter en helt nedsölad Joppe och en mindre kletig Joel blev även taket målat. Riktigt skoj att äntligen få göra lite nytta! Igår blev vi även inbjudna till bbq hos grannfamiljen Urunkar. Mycket trevligt att få sitta och grilla tandoorikyckling och lite annat smått och gott tillsammans med ett gäng indier. Väldigt gott var det och vi lyckades äta oss riktigt mätta, på förrätten! Tydligen så har man köttet med tilltugg som en förrätt sedan så har de massa ris och grönsaker. Jag och Joppe nöjde oss med köttet och lite delikat pumpapaj med glass till efterrätt. Kvällen toppades med ett dubbelavsnitt Top Gear, fint.

 

Idag har vi finputsat på målningarna i lekparken och det kan nu kallas klart. Det avslutades med våra signaturer i rutschkanan. Just nu sitter vi och väntar på att få åka iväg till en muslimsk familj för att fira att ramadan är över. Detta firas med att äta någon speciell kaka, kan bli mycket intressant.

 

Annars är läget under kontroll, vi har bokat in en resa till Mumbai senare i månaden och håller på att planera semestern för fullt. Här i Solapur har vi hunnit hitta lite bra affärer där man kan bl.a. kan köpa god frukt, även Dominos Pizza har besökts.



Puss & Kram

Jonathan och Joel


Fin
Fin2
Fin3
Curr(y)ent place: Solapur - Hem ljuva hem (Kiss&bajsgränd)
Now playing: Robyn - Hang with curry
Curr(y)ent health status: Joppe förkyld (kanske döende) Joel fläckfri. (färg). (nästan)
//När curryn tystnar

Kommentarer
Postat av: skurtkurt och Göran.

Ingenting om khonnor Long? Vi är besvikna...

Besök gärna min hemsida...



Roadhouse



Ps gillar er signatur..

Vill ni vara fyndiga kan ni skriva ordet " könsord", hysteriskt kul graffiti. Ni har inte hört det från MIG. Skyll på Samuel eller Daniel...

Banama out.

2010-09-12 @ 18:54:47
URL: http://www.deagostini.com.au/ilovehorses/
Postat av: f samuelsson

Hoppas ni betalade för tegelpannorna.



Ser att bananen är igång.

Lyssna ej på honom. Ni förlorar bara fler fantaflaskor då.

Joppe se till att Joel håller sig till den rena lutherska läran. Han ser lite väl hinduisk ut på bilden...

Läs katekesen för honom tills han kan alla satserna.

Tillslut vänligen förklara ordet självsparning? Wtf betyder det..

2010-09-12 @ 19:03:58
URL: http://www.deagostini.com.au/ilovehorses/
Postat av: admiral ackbar

Cn vs cn

Plus dj ("fanta"si)

Postat av: J&J

Hur orkar du? :p

Det är redan för sent för Joel för övrigt. Han dansar redan bollywoddans i duschen och säger namaste när han ser ganeshastatyer. Han konverteras om varje söndag i kyrkan.



Självsparning var en direkt översättning för att spara tid. Kvinnor i byar får lära sig att man faktiskt kan spara pengar. Så dom sparar någon slant varje vecka tills dom kan köpa en get tillsammans :)

2010-09-13 @ 16:03:15
URL: http://projectcurry.blogg.se/
Postat av: f samuelsson

Trodde det var typ avhållsamhet eller nått. Mot aids dvs..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0